~~ Måste jag? ~~

Jag har nu fått svaret som jag både vill och inte vill ha.
Cellprovet visade ju förändringar. Grad 3 på skalan (har ingen aning om vad det betyder) så det behöver iallafall tas bort. Detta kan med tiden utvecklas till cancer om man inte gör något åt det.
Dom kommer med andra ord skära bort förändringen från livmodertappen vilket med all säkerhet gör att jag inte kommer att kunna få mer barn.
Jag har haft svåra graviditeter då min livmodertapp är för kort så jag inte klarat av att hålla inne mina pojkar ända till slutet. Gör dom nu detta ingrepp antar jag att det inte finns mycket till tapp kvar.
Det är en skum känsla. Vi har inte planerat fler barn. Vi är så nöjda som vi har det med våra älskade pojkar. Men helt plötsligt finns ju inte valmöjligheten längre. Tänk om vi ångrar oss längre fram? Tänk om vi faktiskt vill ha ett barn till?
Tusen frågor…
Den allra största och äckligaste känslan är dock att jag har något i min kropp. Något oinbjudet, något som gör mig sjuk. Men jag märker det inte. Det gör ju inte ont. Varför finns det där och varför måste jag gå igenom detta ingrepp?

Denna veckan har verkligen varit tumult artat för min tankeverksamhet.
Jag har under en tid mått ganska så dåligt över mitt arbete. Jag vill inte gå dit helt enkelt, det finns annat jag vill jobba med och som jag har behövt tacka nej till och det är inget jag vill fortsätta att göra.
Så när älsklingen kom hem i början på veckan och berättade den glädjande nyheten att han fick vara kvar på sitt jobb så sa jag helt enkelt upp mig.
Det fick bli min 32-års present till mig själv. Jag har ingen reservplan, ingen fallskärm som hjälper mig. Men kommer jag må bättre av detta så kommer det med största sannolikhet vara värt det och jag kommer att tacka mig själv.

Livet leker… Eller?

En Vilja Av Stål

Annonser

7 tankar om “~~ Måste jag? ~~

 1. Usch det va ingen rolig nyhet, hoppas allt blir bra. Jag själv har varit inne o tagit ett prov som oxå visade cellförändring och ska nu in på tisdag för en ny tagning och hoppas verkligen att jag inte får samma svar, mina tankar snurrar rätt bra oxå, jag vill ju ha barn o vad händer om jag får ta bort jag med?! Usch den där jävla cancern…

  • Till mig sa dom att det inte skulle göra ont och att jag skulle kunna få barn. Men det vet innan dom visste hur det låg till för mig innan. Det är nog ingen fara för din del.
   Det provet du ska göra nu känns inte. Vart inte orolig, det löser sig Frida.

   • Tack lite lugnare blev jag när du inte tyckte att det gjorde ont, o hoppas på bra resultat. Hoppas allt löser sig för dig o att du känner att du mår bättre med dina val nu,tror de kan va bra att bara få vara ibland oxå med inga måsten. Lycka till, kommer ju såklart sakna dig 😉

  • Har fått göra cellprov och det var då dom hittade det. Märkte inget själv. Nu är operationen gjorde och det är en lättnad. Det gick bra, har varit med om betydligt värre saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s