~~ Semesterns första dagar ~~

Mina första semester dagar spenderade jag med familjen i Dalarna. Det har gått jätte bra och vi har verkligen njutit. Att sova på hotell, alla i samma rum, var spännande och fungerade klockrent. Att en stor hotellkedja som Scandic inte kan ha någon AC eller ens en fläkt är ju väldigt konstigt och framförallt dåligt.
Men men… Deppar inte för det. Men det var lite läskigt att med två barn behöva öppna fönstret på vid gavel när man bor på 5:e våningen. Speciellt på nätterna, då vågade vi inte ha öppet utan spärren, tänk om dom skulle gått i sömnen? Usch, vågar inte ens tänka på det.
Men men igen…
Så här såg vår resa ut i bilder.

image

image

image

image

image

Vi kom iväg hemifrån på lördagen, ganska så tidigt, och påbörjade resan upp. Vi bodde i Falun. Första kvällen provade vi på bowlingen som låg i hotellets källare. Thor hade skön stil.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Vår första utflykt på söndagen var Tomteland. Var en bit att köra men det fanns ju mer att göra längd med vägen så det gick ingen nöd på oss. Blev besviken på Tomteland dock, visst mysigt, men på tok för lite att göra. Det tog inte många timmar så var allt testat och det var dags att gå.
Precis bredvid Tomteland låg Gesunda berget som vi bestämde att vi skulle åka upp på. Anders och Loke intar plats i stolliften och åker iväg uppåt. Då väljer Thor att total vägra så vi fick snällt stanna kvar och vänta tills dom andra kom ner igen. Medan vi väntade började vi gå uppåt för berget. Vi fick oss en rejäl promenad i brant backe. Dock slutade vi när dom andra var på väg tillbaka ner.
När vi åkte mot hotellet igen svängde vi in i Nusnäs och tittade på Dalahäst tillverkningen. Det fick följa med en liten fin vit häst hem.
Ni som känner mig vet att jag inte dricker öl. Men Anders var tvungen att dokumentera när jag efter maten i söndags smakade på hans öl, och  faktiskt tyckte att den smakade ganska ok.

image

image

image

Sista dagen spenderade vi i Falu Gruva. Detta är verkligen något jag kan rekommendera. Vi gick en tur i gruvan som var riktad till barnen. Och jag var lika hänförd som pojkarna när guiden berättade sina historier.
Grabbarna har lekt gruvarbetare i trädgården enda sedan vi kom hem.
😉

En Vilja Av Stål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s